Recepten

 

We delen onze recepten voor het bereiden van koffie, hoe je het ook wilt drinken. (We weten dat deze manier heerlijk is!)

V60 POUR OVER

helder - rijk aroma - subtiele smaken

Levert een heerlijke en ongelofelijke heldere kop op, zodat koffieliefhebbers zelfs van de subtiele tonen in hun koffie kunnen genieten. Bonuspunt… je maakt in slecht 3 minuten jouw koffie. Het is duidelijk waarom de V60 een van de favoriete bereidingsmethoden van specialty coffee is en de favoriete zetmethode van Eva, onze koffie expert. 

CHEMEX

soepel - helder - bright

Als je op zoek bent naar een zachte, heldere en sedimentvrije koffie, dan is de Chemex iets voor jou. Een zeer verfijnde manier voor een kop koffie en Zahir, de hoofdbrander, zijn favoriete bereiding.

FRENCH PRESS

sterke smaak - rijk aroma - vol van smaak

Ook bekend als cafetière, cafetière a piston, caffettiera a stantuffo, press pot, coffee press of coffee plunger en duwpot. Het is duidelijk, alleen al door de naam, hoe divers de French press is! Als je van koffie geniet met een heerlijk volle body en rijk aan aroma, bekijk dan ons recept.

ESPRESSO

romig - sterk - volle body

Deze kleine kop koffie geeft een enorme punch. Espresso is ‘nectar’ die wordt geproduceerd door gemalen koffie onder hoge druk te persen met bijna kokend water. Je kan ervan genieten met melk of als espresso. 

CAPPUCCINO

romig - zoet - gebalanceerd

De oorsprong van een cappuccino wordt vaak ten onrechte aan Italië toegekend, maar deze drank is eigenlijk afkomstig uit Wenen. Toch wordt het tegenwoordig grotendeels op de Italiaanse manier bereid en dat hebben we het liefst! Als je van koffie houdt die lekker en romig is, probeer dan ons recept.