Barista workshop

Doe mee met een workshop of neem contact met ons op voor een workshop op maat.

Na deze 2 uur durende workshop begrijp je de basisprincipes van de barista, zoals het maken van een perfect espresso shot en het schuimen van perfect zijdezacht microschuim.

We behandelen:
– oorsprong, variëteiten en verwerking van koffie
– hoe dit allemaal de smaak beïnvloedt
– verschillen tussen de soorten koffie
– branden van koffie
– bereiding

Daarna is het jouw beurt om barista te worden. Je werkt met de machine en leert wat een heerlijk stroperige espresso maakt, en hoe je melk opschuimt en schenkt voor een zijdezachte cappuccino.

Maximale groep van 4 personen
Duur 2 uur
* Workshops beschikbaar in het Nederlands en  Engels

Geïnteresseerd? Meld je hieronder aan…

Barista workshop

Join a workshop or contact us to customise your session!

After this 2 hour workshop, you’ll understand the barista basics like pulling the perfect shot and foaming perfectly silky micro foam. 

We’ll cover: 

– origin, varietals and processing of coffee
– how all of these impact the flavour 
– differences between the types of coffee 
– roasting of coffee
– brewing

Then it’s your turn to be a barista. You’ll work the machine and learn what makes a deliciously syrupy espresso, and how to foam and pour milk for a silky cappuccino. 

Maximum group  4 people
Duration   2 hours
* Workshops available in Dutch or / and English

Interested? Sign in below…